DOLAR
34,2634
EURO
37,0816
ALTIN
2.997,13
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

REZALET!!!

REZALET!!!
7 Ocak 2023 19:35
1.692
A+
A-

Daha başka konu başlıkları da düşündüm ama hiçbirisi aklımdan geçenlere tercüman olmadı ve maalesef bu başlıkta karar kıldım.

Maalesef dememin sebebi üzgün olmamdan kaynaklı, ‘’Rezalet’’ gibi bir başlık atmak aslında benimde içime sinmemekle birlikte yaşananlara başka bir söz bulamamamdan da kaynaklı aslında.

Geçtiğimiz yaz aylarında Cengiz Holding’in cennet koyda proje hazırlığında olduğu ve inşaata başlayacağı ortaya çıktığında, Bodrumda kendilerini çevre dostu olarak lanse eden bazı kişiler ile birkaç siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun organize ettiği eylemler yapıldı.

Yapılan eylemlere bir çok çevre dostu destek verdi ve sosyal medyalarından paylaşım yaptı.

Ardından Bodrum Belediyesini ziyarete gelen Cengiz inşaat yetkilileri ile yapılan toplantılar sonuncunda eylemlerin yapıldığı araziye Bodrum Belediyesinin inşaat ruhsatını verdiği haberleri duyuldu.

Günler geçti ve kasım mı yoksa Aralık meclisi miydi tam hatırlayamadım Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cengiz inşaata verilen inşaat ruhsatı ile ilgi meclis kürsüsünden şu enteresan çıkışı yaptı,

‘’Adam parayı basmış almış kardeşim, adama anasının ak sütü gibi helal, yasal hakkı, inceledik yapacak bir şey yok her şey yasal’’ demişti.

Bundan yaklaşık bir iki yıl geriye dönersek, CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu meclis grup toplantısında 5’li çete diye tabir ettiği iş adamlarına ‘’iktidara geldiğimizde hepsini yargılayacağız ve ellerindeki tüm projeleri tek tek inceleyeceğiz’’ demişti.

Şimdi günümüze geldiğimizde, Bodrum Belediye Başkanının verdiği bir inşaat ruhsatı var ortada ve bu ruhsatı verdikten sonra gelen tepkilere de yukarıda bahsettiğim başkan Aras’ın bir açıklaması var.

Geçen hafta sayın başkan Ankara’ya CHP genel merkezine çağırıldı ve kendisine bu konuyla ilgili kesin bir tavır konuldu. Hatta gelen duyumlara göre ‘’ya ruhsatı iptal et ya da partiden istifa et’’ dahi denildi.

İki arada bir derede kalan başkan Aras, başını kaşıya kaşıya döndü Bodruma ve 2 gün imar müdürlüğünde toplantılar yaptı ve ruhsatın nasıl iptal edilebileceği konusunda yol aradı.

Bu sadece ruhsat iptal etme konusu da değildi. Bir kaç meclis önce kameralar karşısında söylediği sözler vardı onlar ne olacaktı?

Yani işin içinde itibar ve siyasi sorunlarda vardı.

Tabiri caiz ise,

Elinde pimi çekilmiş el bombası ile dolaşan başkan Aras’a son darbe ise birkaç gün önce yapılan belediye meclis toplantısında gazeteci Mustafa Gündoğ tarafından vuruldu.

Mustafa Gündoğ, verilen inşaat ruhsatı için belediye başkan ve meclisini çok sert sözlerle eleştirmiş ve son olarak ‘’yazıklar olsun size’’ diyerek toplantıyı terk etmişti.

Bugün ise Bodrum Belediyesi basın yayın servisinden başkan Aras’ın basın açıklaması yapacağı servis edildi ve merkez belediye binasına saat 16:00 da tüm basın davet edildi.

Merak içerisinde olan basın mensuplarının katıldığı toplantıda, Bodrum belediye başkanı Ahmet Aras Cengiz inşaata verilen inşaat ruhsatının iptal edildiğini duyurdu.

Bodrumda bir sevinç bir sevinç ki sormayın,

Halk indi sokaklara ‘’yaşasın başkan Aras’’ diye başladı bağırmaya.

Tabi ki böyle olmadı.

Bodrum belediyesi imardan sorumlu başkan yardımcısı bir avukat. Başkan Aras’ın dediği gibi verilen inşaat ruhsatı konusunda her şey yasal ise bu ruhsatı şimdi nasıl iptal ettiğinizi kamuoyuyla paylaşmalısınız. Eğer yasal olmayan bir durum tespit edildiyse avukat olan yardımcınızı görevden almalısınız.

Ama bize soracak olursanız, elinizde tuttuğunuz el bombası patladı.

Siz dediniz ki, ‘’ben ruhsatı iptal edeyim nasıl olsa adamlar gider idare mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı alır ve inşaatına devam eder’’.

Öyle değil mi?

Ki öyle olacak.

Bodrum halkı enayi değil, mecliste ittifak ortağınız İyİ partiye ”tekrar gözden geçirilip incelensin dedirterek, hafta sonu inceleyip neyi gördünüzde iptal kararı aldınız?

Yaa sayın başkan, işte liderlik böyle durumlarda gerekli, yani limanda gayığı herkes kullanır, ama kaptan açık denizde belli olur.

Sonuç itibariyle, Bodrum belediyesi de, başkanı Ahmet Aras da, belediye meclis üyeleri de bu taşın altında ezilmiştir.

Sevgili Mustafa Gündoğ’un dediği gibi ‘’yazıklar olsun’’ hepinize ki Bodrum belediyesini ve bodrum halkını bu durumlara düşürdünüz.

Saygılarımla…