DOLAR
34,2863
EURO
37,0253
ALTIN
3.028,14
BIST
8.908,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

Gıda A.Ş. Genel Müdürü Faruk Ulusoy’a 2 Ay Uzaklaştırma!!!

17 Mart 2023 06:06 | Son Güncellenme: 17 Mart 2023 09:52
3.988
A+
A-

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka koordinatörlüğünde, geçtiğimiz yıl ’25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında 81 il ve 973 ilçede parti binalarında eş zamanlı basın açıklaması düzenlenmişti.

Ankara’da yapılan basın açıklaması CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile gerçekleşmiş, etkinlikte kürsüye şiddet gören kadınlar çıkarak yaşadıklarını anlatmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise yaptığı konuşmada, özellikle siyasilerin yaşanan kadına karşı şiddeti görmesi, duyması ve hissetmesi gerektiğini söyleyerek, “Duyarsızlık en kötü şeydir, duyarsızlık haksızlığı besler, duyarsızlık şiddeti besler, duyarlı olmak lazım. Yeri geldiğinde kadınlarla ilgili çok güzel sözler söylüyoruz. Ama yeri geldiğinde insanoğlu acımasız oluyor neden, hangi gerekçe ile? Her birimizin siyaseten sorumluluğu var. Şiddete uğrayan kadınlar sadece bir partinin üyeleri değil. Partisiz olanlar var. Başka partinin üyeleri olanlar var. Kırsalda yaşayanlar var. Dolayısıyla şiddetin hayatın her alanına sirayet ettiğini görüyorsunuz. Bir sorun ile mücadele etmek için sorunun muhatapları ile oturup konuşmak lazım. Gerekçelerini bilmek lazım. Kadına yönelik şiddetin bu kadar ağır sonuçlarının olmasının bir sebebi var.

Siz bu nedenleri ortadan kaldırabilirseniz en azından asgariye indirmiş olursunuz” demişti.

 

Siyasi parti genel başkanlarının yaptığı açıklamalar, söylediği sözler parti mensupları açısından kanun niteliğindedir.

Ancak görünen o ki, Cumhuriyet Halk partili Bodrum belediye başkanı ve yönetimi için bu durum geçerli değil.

31 Mart 2019 yerel seçimleri sonunda Bodrum belediye başkanlığını kazanan Ahmet Aras, göreve başladığı günden günümüze geçtiğimiz 4 yıllık süreçte Bodrum Belediyesinde, onlarca kadına karşı işlenen suç karşısında ya tarafsız kalmayı, ya da sessiz kalmayı tercih etti.

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi, bu şiddete sebep olan nedenler ortadan kaldırılabilseydi, en azından yaşanabilecek şiddet ve taciz olayları asgariye indirilmiş olunabilirdi.

Ama maalesef öyle olmadı.

Bodrum Belediyesi, üst düzey yöneticilerinin karıştığı bir çok şiddet ve taciz olaylarıyla Bodrum gündeminden hiç düşmedi.

Sayın başkan Aras ile defalarca bize gelen şikayetleri paylaştık ve gereğini yapması konusunda istemde bulunduk. Kendisi her seferinde ilgilenip idari yönden soruşturacağını söyledi ancak hiç bir şikayet konusu çözülemediği gibi maalesef hep görev yeri değiştirilen ve cezalandırılan bayan oldu.

Gelelim son yaşanan olaya,

Geçtiğimiz hafta Bodrum Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ve Bodrum Belediyesi Gıda A.Ş. ye  belediye şirketi çalışanı bir kadın tarafından ihtarname çekildi. Çekilen ihtarnamede özetle, belediye şirketi genel müdürü Faruk Ulusoy tarafından gece geç saatlerde, iş ile ilgisi olmadığı açıkça görülen lakayt denilebilecek pek çok mesaj atıldığı ve cinsel tacize varan eylemlerde bulunduğu gerekçe gösterilmiş.

Kadın personelin ise açık şekilde kendisini reddettiğinde Faruk Ulusoy tarafından mobbinke uğradığı ve belediyenin de buna sessiz kaldığı belirtilmiş.

Reddedildiği tarihten bu yana Faruk Ulusoy, kadın personeli küçük düşürme, sudan sebeplerle savunma isteme, arkasından konuşma gibi haksız fiiller gerçekleştirmesi sebebiyle istifaya zorlamış ve tüm bu yaşananlar sonucunda mağdur kadın psikiyatrik tedaviye başlamış.

İhtarname tebliğ edildikten sonra Bodrum belediye başkanı her zamanki gibi yine idari soruşturma açmış ancak konuyu soruşturanla soruşturulan aynı kurumun mensubu yöneticiler olunca yine sonuç alınamamış.

Tehdit mesajları, soruşturma esnasında bile devam edince kendi kurumunun başkanı ve yöneticileri tarafından yalnız bırakılan kadın personel, çareyi Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayet etmekte bulmuş.

Şikayet üzerine Bodrum Aile Mahkemesi 14.03.2023 tarihinde Faruk Ulusoy hakkında 2 ay süre ile uzaklaştırma kararı vermiş.

13.03.2023 tarihindeki müracaatı 1 günde değerlendiren mahkeme koruma amaçlı 2 ay uzaklaştırma kararı verirken, Bodrum belediyesinin Başkanı ve yöneticileri yaklaşık 15-20 gün bırakın karar vermeyi soruşturma süresi boyunca bile kadın personeli genel müdür Faruk Ulusoy ile eş zamanlı çalışmaya zorladı.

Son olarak, ülkeyi yönetmeye talip Cumhurbaşkanı adayı sayın Kılıçdaroğlu ve 6’lı masanın mensuplarına buradan şunu söylemek isterim.

Bodrumdaki siyasi partilerinizin temsilcileri ve Bodrum Belediye başkanı maalesef yaşanan bunca ahlaksızlık ve zorbalık karşısında sessiz kalıp 3 maymunu oynamakta.

Sizlerde Bodrum Belediyesinde yaşanan kadına karşı şiddet, taciz ve mobbink uygulamalarına sessiz kalmayın ve bir an önce söylemleri bırakıp eyleme geçin.

Kimse unutmasın ki bugün bana, yarın sana.

SAYGILARIMLA…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
7 Ocak 2023 19:35
8 Şubat 2023 22:40
10 Nisan 2022 13:17