DOLAR
34,2300
EURO
37,0585
ALTIN
3.003,92
BIST
8.850,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
18°C
İstanbul
18°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

MUĞLA VE DİĞER İLLERDEKİ SIKINTILI VEKİL SIRALAMALARI

28 Nisan 2023 19:24 | Son Güncellenme: 28 Nisan 2023 19:43
1.150
A+
A-

Merhaba,

Bugün de, geçtiğimiz haftalarda açıklanan milletvekili listelerine kısaca bir bakalım,

İlimiz Muğla’nın Vekil listelerine bakacak olursak Özellikle, yaşadığımız Bodrumdan kim var kim yok diye incelediğimizde,

Herkesin yakinen tanıdığı İyi partiden Mehmet Tosun 3. sıra, CHP den Süreyya Öneş Derici 3. Sıra ve Memleket Partisinden Süleyman Dinçberk 1. Sırada yer almakta.

Bunlara ilave TİP 1. sıra Mehmet Aslantuğ Muğla milletvekili listelerindeki adaylar arasında.

En çok sesi ise CHP Muğla 4. Sırada bulunan eski AK partili, ‘’hayvanlarla tecavüz edene 1 şans daha verilmeli’’ diyen Selçuk Özdağ getirdi.

Bu isimler Muğla ve Bodrumda ikamet edenlerdi, peki diğer illerde sansasyon yaratanlar isimler var mı onlara bir bakalım.

Lütfü Türkkan, Kocaeli 1. Sıra, hani şehit yakınına senin “bacını …. “ diyen İYİ Partili.

Okan Konuralp, CHP Ankara 1. Bölge 4. Sıra, Öcalan’ın fotoğrafını sosyal medyada paylaşıp ‘’tarzı hiç fena değil’’ diyen zat-ı muhterem.

Erdoğan Toprak ve eşi Ece Güner, Erdoğan beyin kendisi CHP den eşi ise İYİ partiden aday.

Mehmet Emin Ekmen, CHP Mersin 3. Sıra, hani “Türkiye’nin en büyük şanssızlığı CHP ve Kılıçdaroğlu” diyen zat-ı muhterem.

Salim Ensarioğlu, İyi Parti İstanbul 2. Bölge 2. Sıra, bu da Öcalan a ev hapsi isteyen bir diğer beyefendi, oğlu Vejdin Ensarioğlu da yine İyi Parti Diyarbakır 1. Sıra dan aday.

Sadullah Ergin, CHP Ankara 1. Bölge 4. Sıra dan aday, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının döneminin adalet bakanı kendisi.

Bu arada son olarak ADD ( Atatürkçü düşünce derneği ) genel başkanından bir açıklama geldi ve sitemlerini bildirdi Kılıçdaroğluna,

40 kişilik bir liste verildiğini CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu tarafından 1 kişinin bile listelere alınmadığını söyledi. Yani Atatürkçü düşünce maalesef CHP listelerinde kendisine yer bulamadı.

Peki Muğla’da son seçimde 7 milletvekilinin 4’ünü kazanan CHP bu seçimde yine aynı vekil sayısını kazanabilecek mi?

Bence kesinlikle hayır.

Bunun 1. sebebi, geçtiğimiz genel seçimde kazanılan 4. Vekilin sırasına yazılan sorunlu isim.

2.’si ise 3. Sıraya Bodrumlu diye yazılan, ancak Bodrumun hiçbir sivil toplum kuruluşunda görev almamış, partisinin il ve ilçe teşkilatlarının hiç bir kademesinde yer almamış, CHP’NİN organize edip gerçekleştirdiği hiç bir eylemde bulunmamış birisi olmasıdır.

Bakalım %0.1 lik partileri memnun edeceğim derken yapılan sıralama hataları CHP ye, başta Muğla olmak üzere kaç puana, hatta kaç milletvekiline mal olacak?

Ama bana soracak olursanız Muğla,

2, 2, 2, bitecek,

  1. Vekil ne oldu diye soracak olursanız o da TİP ve Memleket partisinin seçim barajına takılıp takılmayacağına bağlı derim.
Yazarın Diğer Yazıları