DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C

Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Hakkında Soruşturma Talebi !!!!

Cumhuriyet Başsavcılığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Hakkında Soruşturma Talebi !!!!
5 Temmuz 2024 13:12
1.330
A+
A-

Haber sitemizin imtiyaz sahibi ve aynı zamanda köşe yazarı Hasan Dirin, Bodrum Adliyesine giderek, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü hakkında şikayette bulunarak soruşturma talep etti.

Hasan Dirin, 03.07.2024 tarihinde sabah 11.30’da gittiği Bodrum adliyesinden akşam mesai bitimine yakın saat 16.30 civarı çıkabildi.

Çeşitli gerekçelerle müracaat savcılığı tarafından uzunca bir süre bekletilen Hasan Dirin ifadesi alınmadan Bakanlık Muhabere Bürosuna yönlendirildi.

Bakanlık Muhabere Bürosunun, ”Bodrum Cumhuriyet Başsavcısından şikayet dosyasını havale ettirmeniz gerekmektedir” talebi üzerine Başsavcılık kalemine giden Hasan Dirin, yaklaşık yarım saat bekletildikten sonra kendisine, ”gidebilirsiniz biz müracaatınızı Bakanlık Muhabere Bürosuna havale edeceğiz” denildi.

Israrla, şikayet dilekçesinin evrak kayıt numarasını talep eden Hasan Dirin, verilmediği taktirde adliyeden ayrılmayacağını belirterek, uzunca bir süre bekletildikten sonra, 2024/4412 B.M numaralı müracaat dosya numarasını alabildi.

Hasan Dirin, Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede şunları söyledi;

”2 Eylül 2023 tarihinde otopark işletmemize silahlı kişiler tarafından baskın düzenlenmiş ve kardeşim Mehmet Dirin, silah kabzesiyle başına vurularak darp edilmiştir.

Olaydan bir kaç gün önce azmettirici fail Selahattin Polat ile ilgili, Mülkiye Başmüfettişinin raporunu, Bodrumkadraj.com isimli basın kuruluşumuzda yayınlamam sebebiyle asıl hedefin şahsım olduğu açıkça ortadadır.

Şahısların olaydan yaklaşık 10 dakika önce otoparkımıza gelerek keşif yaptığı kamera görüntülerinde sabittir.

Olayın kamera görüntüleri emniyet güçlerine tarafımızdan teslim edilmiş ve akabinde şahsi araştırmalarımızla olaydan 5-10 dakika önce otopark işletmemize yakın bir başka işletmede toplanıp olayı planladıkları, görüntüler tarafımızdan emniyet güçlerine teslim edilmiştir.

Olayı gerçekleştiren şahısların 9mm çapında gerçek silah kullanmasına rağmen,emniyet güçleri şahısları yakalamış ve kurusıkı diye tabir edilen başka bir silah emniyet güçleri tarafından teslim alınmıştır.

2 Eylül 2023 tarihinde gerçekleşen olaydan 17 gün sonra olayın azmettirici faillerinden, Bodrumspor Başkanı Fikret Öztürk’ün yardımcısı Selahattin Polat Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak’ı makamında ziyaret etmiş ve bu görüntüleri Bodrumspor sosyal medya hesaplarından yayınlamışlardır.

Yaşanan olay tarihinden bir kaç ay sonra olayın azmettirici ve planlayıcılarından Nevzat Kaya isimli şahıs, Bodrum Çarşı Mahallesinde Finansbank çarşı şubesine kadar şahsımı takip etmiş ve şahsımı ölümle tehdit ederek darp etmeye çalışmıştır.

Bodrum ilçe Emniyet Müdürlüğüne, Banka ve çevrede bulunan kamera kayıtlarının incelenmesini talep ederek şikayette bulunmamın akabinde, Bodrum Cumhuriyet Bşsavcılığı, kamera görüntülerini dahi incelemeden takipsizlik kararı vermiştir.

Yaşanan olayın üzerinden 1 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı, Bodrum gibi bir turizm kentinde eli silahlı eşkiyaların gerçekleştirdiği bu eyleme karşı tüm deliller tarafımızdan verilmesine rağmen iddianame düzenleyememiştir.

Yukarıda yazdığım gerekçelerle, suç aletinin değişmesi, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı ziyareti ve üzerinden geçen yaklaşık 1 yıllık soruşturma süresi gözetildiğinde Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı hakkında olumsuz düşüncelerimiz oluşmuştur.

Şahsım, ailem ve yakınlarımın hayati tehlikesi bulunmaktadır.

Bu şahıslarla yaşayacağım tüm olaylardan, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı sorumludur.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından, yaşanan olayın adli ve idari soruşturulması ve ihmali bulunanların cezalandırılmalarını saygılarımla arz ederim. 03.07.2024” dedi.

Hasan Dirin, Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçeye ek olarak, Cumhuriyet Başsavcısının Olayın azmettirici faili ile makamında çekildiği foroğrafı da koydu.