DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

Botav Dolandırıcısının İddialarına Cevaplar 2 !!!!!!!

20 Eylül 2024 11:57 | Son Güncellenme: 20 Eylül 2024 11:58
289
A+
A-

Son kez belgeleriyle anlatacağım Bodrum Belediyesi’nin 2011 Yılı ATM ihalesi konusundaki önceki yazımda 2 adet noter ihtarnamesi çekmeme rağmen sonuç alamadığımda kalmıştım.

2015 Yılına gelindiğinde Bodrum Belediyesi, ‘’kazanmış olduğunuz ihalede belirtilen kiranızı ödemediğiniz tespit edilmiştir, en kısa sürede ödeme yapınız’’ diye kullanmış olduğumuz yerlerin de listesini atarak ödeme talep etti.

Bu arada, bir ödemenin yapılabilmesi için önce kurumda tahakkuk etmiş olması gerekir. Belediye’ye giderek gelen yazıyı gösterdim ve ödeme yapacağımı söyledim. Borcumun olmadığını söylediklerinde, borcu yoktur yazısı talep edip aldım.

Dönemin Belediye Başkan Yardımcısı, rahmetli İsmail Altındağ beni aradı ve görüşmek istedi. Kendisinin imzasıyla gönderilen yazının sehven yazıldığını söyleyerek benden kullanmış olduğum yerlerin yazılı tam listesini istedi.

Bir kaç hafta sonra, ‘’Sözleşmesini yapmadıkları’’ yerler için, geçmişe dönük, 5 yıllık kira bedeli tahakkuk ettirdiler ve ödeme emri gönderdiler. Aynı hafta içerisinde ödemeyi yaparak tekrar Belediye’ye gittim ve sözleşme yapılmadan nasıl kira tahakkuk ettiklerini sordum. Sözleşme şartlarını yerine getiremediklerini, kamu zararı oluşmaması adına ödeme talep ettiklerini söylediler.

Uzun lafın kısası, bu konu bu şekilde uzadıkça uzadı ve sene 2018’e geldiğinde İmar Barışı yasası çıktı. Yasada, kamu arazilerinde bulunan, kiracı olmaması, işgalci olması kaydıyla belge alabilir denildi.

Müracaat edip, Betonarme ve Çelik olarak imalatını yaptığım bahsi geçen bu yerlere Yapı Kayıt Belgesi aldım.

2019 Yerel seçimleri sonunda Ahmet Aras Belediye Başkanı oldu. Seçimlerin üzerinden 4-5 ay geçtikten sonra Başkan talimatıyla görüşme talep ettiler ve borcum olduğunu, ödeme yapmam gerektiğini söylediler.

Yine aynı durumla karşı karşıya kaldım, tahakkuk etmiş borcum yok ama ‘’öde’’ dendi.

Durumu anlatmama rağmen yine sonuç alamadım ve geçmişe dönük şirketime astronomik bir rakam ecrimisil kesildi. Kesilen ecrimisilleri dava konusu yaptım ve neredeyse yarısı oranında mahkemeler rakamları düşürdü.

Ama esas konu, ecrimisilleri işgalci diye bana kesen Bodrum Belediyesi, kiracımız olan bankalara da bu şirkete ödeme yapmayın diye yazı gönderdi. Yani Belediye, kira alma ama bana öde dedi.

Bankalar kira ödemeyince, icra işlemi başlattım, davaları kazandım ama bankalar istinafa taşıdığı için hala ödeme alamadım. Bu arada kira alamadığım için vergi ve Bodrum Belediyesinin kesmiş olduğu ecrimisillerden dolayı hatırı sayılır bir borç yüküyle karşı karşıya kaldım. Bu borçları ödeyemediğim için vergi dairesi ve Bodrum Belediyesi şirketimin mal varlıkları ve banka hesaplarına haciz işlemi yaptı.

Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Aras, ‘’seçimlerde söz verdim bunları Belediye’ye geri ver’’ diye beni makamına çağırdı. Kendisine, Yapı Kayıt Belgesi aldığımı ancak yaptığım yatırımın bedelini verirlerse haklarımdan feragat edeceğimi, Yapı Kayıt Belgelerini Belediye’ye devredebileceğimi söyledim.

Ardından, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne, Yapı Kayıt Belgelerimizin iptali için yazı yazdılar. Çevre İl komisyonunda değerlendirilen belgelerin tamamına geçerlidir kararı çıktı.

Geçerli görülen Yapı Kayıt Belgelerine Belediye encümeninden yıkım kararı alınamayacağı için çıkmaza girdiler ve encümeni bypas edip gecekondu kanununu uygulamaya karar verdiler. Bu arada bu kanun Ahmet Aras tarafından sadece şirketime uygulandı, daha önce hiçbir örneği yoktu.

Uygulanamaz diye Muğla İdare Mahkemesine dava açtık ve dava sonunda mahkeme uygulanabilir diye karar aldı. Kararı istinafa taşıdık, oradan da aynı karar çıkınca Bodrum Belediyesi yıkımı gerçekleştirdi.

Biz konuyu bu defa, Hak ihlali yapıldığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine taşıdık.

Mahkemeden henüz bir karar çıkmadı. Anayasa Mahkemesi daha önce böyle bir karar almadı, yani alınacak karar emsal niteliği taşıyacak.

Karar lehimize sonuçlanırsa, tazminat hakkımız doğacak ve süreç devam edecek, aleyhimize sonuçlanırsa, işte o zaman eyvah ki ne eyvah.

Eyvahın sebebi kişisel değil, çünkü alınacak karar, kamuda işgalci bulunan tüm Yapı Kayıt sahiplerini ilgilendiriyor.

Yani Anayasa Mahkemesinden çıkacak aksi bir karar ile aldığınız tüm Yapı Kayıt Belgeleri çöp olacak.

Sonuç itibariyle sürecin tamamı bu şekildedir. Kendi hırsızlık ve usulsüzlüklerini örtmek ve hedef saptırmak için ortaya atmaya çalıştıkları bodrum Belediye’sinin ATM ihalesi konusu budur.

Şahsım ve şirketimin, Bodrum’un, kamunun malına çöktüğü gibi algılar yaratmaya çalışan eşcinsellere duyurulur.

 

Yazarın Diğer Yazıları