DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

BESİAD Sektörel Analiz Toplantılarını Başlattı..

BESİAD Sektörel Analiz Toplantılarını Başlattı..
14 Şubat 2022 09:01
2.097
A+
A-

Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD), aynı sektörde faaliyet gösteren üyelerinin bir araya gelerek vaka analizlerini paylaşmak ve birbirleri ile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Şubat ayı itibari ile “Sektörel Analiz Toplantıları” adı altında buluşmalar düzenlemeye başladı.

BODRUM KADRAJ – BESİAD 12 Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Nazlıoğlu, “BESİAD olarak, her sektörden üyelerin bir arada olduğu derneğimizde, aynı sektörlerden işletmelerin bir araya gelerek, kendi sektörlerindeki gelişmeleri, yaşadıkları olumsuzlukları, çözüm önerilerini tartışarak alınabilecek önlemleri masaya yatırmanın üyelerimiz açısından önemli olduğunu düşündük” diyerek yapılan çalışmayla süreciyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Böylece aynı sektör temsilcisi üyelerimizin her sektörün kendine has sorunlarını belirleyerek yol haritalarını çıkartmalarını sağlamanın önemli olduğu kanaatindeyiz. Bu nedenle Şubat ayı itibari ile “Sektörel Analiz Toplantıları” düzenlemeye başladık.

BESİAD üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek sektörel toplantılar,  aynı sektörde bulunan üyelerimizin kendi işletmeleri ile ilgili vaka analizi yaparak sektörlerinin ihtiyaçlarını belirlenmesini, birbirini tanımayan üyelerimizin bu toplantılarda tanışmalarını birbirleri ile ticari ortaklıklar yapmalarını ve tedarikçi müşteri zincirine dahil olmalarını hedefliyor.

Sektörel Analiz Toplantıları adı altında gerçekleşen toplantılarımızın ilkini Yiyecek-İçecek sektörünün temsilcilerinin katılımı ile Eski Çeşme Hotel’de gerçekleştirdik. Bu toplantımızda saptadığımız konuların başında eğitimli personel, mekan enflasyonu, hanutçuluğun engellenmesi, faaliyet alanı aynı olan işletmelerin yan yana açılmasının getirdiği sorunlar, haksız rekabetle mücadele için alınması gereken aksiyonlar ve genel sorunları konuştuk. Oldukça önemli ve değerli paylaşımların yapıldığı bir toplantı oldu.

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren BESİAD üyelerinin birbiri ile tanışacağı sürdürülebilirlikleri ve problemlerinin çözümlerine yönelik düzenlediğimiz bu etkinlikler böylece start almış oldu. Bu şekilde dernek olarak üyelerimizi dalgalanmalara daha dayanıklı ve güçlü markalar olarak sektörlerinde daha kalıcı olmalarını sağlayacağımızı düşünüyorum.”

İlk toplantının ardından hızla alınan toplantı notlarıyla üzerlerine düşen görevler için girişmilere başlayacaklarını da söyleyen Neslihan Nazlıoğlu, Sektörel Analiz Toplantılarının amacına uygun geçmesinden dolayı duyduğu mutluluğu da dile getirdi.