DOLAR
32,3351
EURO
35,1782
ALTIN
2.246,99
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

2022 Dünya Optimist Şampiyonası Sona Erdi

2022 Dünya Optimist Şampiyonası Sona Erdi
7 Temmuz 2022 12:53
467
A+
A-

Bodrum’da düzenlenen 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası, Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Kızlar kategorisinde elde ettiği birincilikle Optimist Dünya Şampiyonalarında Türkiye’ye tarihinde ilk altın madalyayı Milli Sporcumuz Medine Havva Tatlıcan kazandırdı.

BODRUM KADRAJ-Bodrum Belediyesi’nin destekleri, Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Kulübü ev sahipliğinde, IODA Uluslararası Optimist Sınıf Birliği ve Türkiye Yelken Federasyonu iş birliğiyle gerçekleşen 2022 Arkas Dünya Optimist Şampiyonası bitti.

Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği’nde gerçekleştirilen ödül törenine Muğla Valisi Orhan Tavlı, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile Başkan Yardımcısı İlknur Ülküm Seferoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Süleyman Ercan, IODA Başkanı Kevin Whitcraft, Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya, sporcular, antrenörler ve çok sayıda sporsever katıldı.

Törende yaş kategorilerinde, takım yarışlarında ve genel klasman yarışlarında dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi. Genel klasmanda Tayland’dan Weka Bhanubandh birinci, Amerika’dan James Pine ikinci, İtalya’dan Francesco Carrieri de üçüncü oldu. Takım yarışlarında ise Amerika Birleşik Devletleri birinci, Ukrayna ikinci, İsveç üçüncü oldu. Milli takımımız takım yarışlarını 4.sırada tamamladı.

Medine Havva Tatlıcan’dan Tarihi Başarı

Milli sporcumuz Medine Havva Tatlıcan, kazandığı altın madalya ile birlikte ülkemize tarihi bir başarı getirdi. Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi sporcusu Tatlıcan, kızlar kategorisinde rakiplerini geride bırakarak Dünya Optimist Şampiyonaları tarihinde Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandırdı.  Kızlar kategorisinde Yunanistan’dan Chrysoula Kanellou Kokkinaki ikinci, Brezilya’dan Joana Freitas üçüncü oldu.

Başkan Aras: “Bizlere yaşattığınız görsel şölen için hepinize teşekkür ediyoruz”

 

10 günlük şampiyona sürecinde dünyanın dört bir yanından genç sporcuları ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Bitmeyen deniz sevginizle, sönmeyen heyecan ve tutku ile yelkenlerinizi rüzgâra katıp denizin üstünde adeta dans ettiniz. Bizlere aynı zamanda ülke bayraklarının denizler üzerinde bir bütünlük ve uyum içinde olduğunu gösterip görsel bir şölen yaşattınız. Şimdide 10 günlük yarışların ardından bugün ödül töreniyle başarılarınızı taçlandırıyorsunuz. 10 gün süren yarışlarımızın sonunda 62 ülkeden 240 optimist teknesi ve 286 sporcumuzla uluslararası birlik, beraberlik, iş birliği ve barış’a dair çabalarınız ve dayanışmanız her şeyin üstünde önem taşımaktadır. Bu duygularla; Bodrum’da geçirdiğiniz 10 günlük süre içinde güzel anılarla ve tecrübelerle buradan ayrılacağınızı düşünüyorum. ‘Ebedi Mavilikler Ülkesi’ Bodrum’da sizleri ağırlamaktan duyduğum mutlulukla Bodruma verdiğiniz katkı için tüm Bodrum halkı adına teşekkür ediyorum. Ve tüm sporcularımızı, yelkene gönül vermiş herkesi, hocalarımızı, antrenörlerimizi kutluyorum. Siz, sevgili genç sporcularımızı sevgiyle kucaklıyorum.” dedi

Türk yelkenciliğine ve Türk sporuna yakışan mükemmel bir organizasyonu geride bıraktıklarını ifade eden TYF Başkanı Özlem Akdurak, “Kendi sularımızda, evimizde takımımızla dünya dördüncülüğü ve optimist sınıfında ilk altın madalyayı aldık. Bu büyük başarıdan dolayı öncelikle sporcularımızın hepsine minnettarız. Bu başarıda emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Nice başarıları Türk sporunda, Türk yelkeninde birlikte kutlayacağımıza inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin optimist dünya şampiyonalarında ilk altın madalyasını kazandığından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türk sporunun dünya platformunda en iyi noktalarda yer alacağına gönülden inandığını söyledi.

Böyle güzel bir şampiyonaya Muğla ve Bodrum olarak ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyduklarını ifade eden Muğla Valisi Orhan Tavlı ise “Dünyanın en güzel yerlerinden gelip ilimizde misafir ettiğimiz siz kıymetli sporcularımızı Muğla’mızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Tüm sporcuları, göstermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Gençlerimizde bir araya gelerek sevgiye ve dostluğa yelken açtılar. Türk misafirperverliğini ve ilimizin eşsiz güzelliklerini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Ödül töreni, toplu anı fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.