DOLAR
34,4764
EURO
36,4423
ALTIN
2.951,48
BIST
9.375,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Gelecek Nesiller de Görebilecek…

Gelecek Nesiller de Görebilecek…
19 Ocak 2022 14:20
594
A+
A-

Bodrum’un, Çiftlik Mahallesi Gerenkuyu Mevkii’nde ilk evresi 6’ıncı yüzyıla kadar uzanan Erken Bizans Dönemi yapısı, Bodrum Belediyesi tarafından restore edilmeye başlandı.

BODRUM KADRAJ – Bodrum Çiftlik Mahallesi Gerenkuyu Mevkii’nde bulunan ve ilk evresi 6’ıncı kadar uzanan Erken Bizans Dönemi (Doğu Roma Dönemi) yapısının restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyon çalışmaları, Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) koordinasyonu ve denetiminde gerçekleştiriliyor.

2022 YILINDA TAMAMLANIP ZİYARETE AÇILACAK

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Melike Yapıcı, mülkiyeti Bodrum Belediyesi’ne ait taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki bin 400 yıllık erken Bizans dönemi yapısının, 2017 yılında ilçede meydana gelen deprem nedeniyle yoğun bir tahribata uğradığını belirterek yaşanan süreçle ilgili şu bilgileri verdi “Belediyemiz tarafından yapıya ait rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlatılarak, Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayına sunuldu ve gerekli izinler alındı. Yapının restorasyonuna ilişkin ihale 2021 yılı sonunda tamamlanarak, müdürlüğümüz denetiminde, yüklenici firma tarafından restorasyon uygulamasına başlandı. Dünya ortak kültür mirası niteliğindeki bu yapının restorasyon çalışmalarının 2022 yılı içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Ardından yapımızı yerli ve yabancı misafirlerin ziyaretine açılarak bölge ve ülke turizmine katkıda bulunmasını planlıyoruz.”

Yarımada genelinde bulunan, taşınmaz kültür varlığı niteliğindeki tarihi yapıların korunmasına yönelik projelendirme ve uygulama çalışmaları Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) tarafından devam ederken, söz konusu yapıların korunarak gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.