DOLAR
34,2750
EURO
37,6361
ALTIN
2.916,29
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
26°C
İstanbul
26°C
Açık
Salı Çok Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Çok Bulutlu
24°C

CHP Genel Merkezi, Bodrum’u İstanbul’un İlçesi Yaptı !!!

20 Şubat 2024 20:12 | Son Güncellenme: 20 Şubat 2024 20:14
1.342
A+
A-

Yaklaşık 1 aydır süren aday adaylıkları süreci bugün saat 17:00 itibariyle sona erdi.

Siyasi partiler, Başkan Adayları ve meclis üyeleri listesine son şekilleri vererek İlçe seçim kuruluna teslim etti.

Siyasi partilerin meclis listelerine bakıldığında en göze çarpan liste CHP’den geldi.

Meclis üyesi listesi sanki Bodrum’un değil İstanbul’un bir ilçesinin gibiydi. Bodrum’a tatile bile gelmemiş isimler meclis üyesi listesinde yerini aldı.

Bu da CHP genel merkezinin Bodrum’u ne kadar çantada keklik gördüğünü kanıtlar nitelikteydi.

CHP kurultayında önseçim için namus sözü veren Özgür Özel bu sözünü yiyerek, hatta bırakın yemeyi bu durumu bir üst seviyeye çıkararak aday adayı dahi olmayan isimleri aday yaptı.

Başkan adaylarını atama yoluyla belirleyen CHP genel merkezi, İl ve ilçe teşkilatlarını hiçe sayarak meclis belirleme yetkisini dahi ilçe başkanlarından alıp 3. şahıslara verdi.

Bodrum CHP Belediye meclis listesi, Başkan adayı ile birlikte genel merkez arasında yapılıp imzalandı ve ilçe seçim kuruluna teslim edildi.

Daha bir kaç gün önce CHP Bodrum ilçe Başkanlığında meclis listeleri konusunda anlaşmazlık yaşanmış ve hatta ilçe yönetimi toplu istifa kararı almıştı. İmzalanan istifalar işleme konulmamış, Muğla il başkanı ve ilçe başkanlarıyla beraber Bodrum ilçe Başkanı da Ankara’ya genel merkeze yola çıkmıştı.

Genel merkezde ne olduğunu bilemiyoruz ancak, Bodrum CHP ilçe yönetimi ve CHP üyeleri başkan aday adaylığında olduğu gibi meclis üyeliklerinde de genel merkez tarafından hiçe sayıldı.

CHP Bodrum ilçe başkanlığı Bodrum Belediyesinde yaşanan danışman skandalıyla ilgili yaptığı açıklama ile ”derhal görevden alınması lazım” dedi.

Genel merkez tarafından hiçe sayılan CHP İlçe başkanlığı bu defa da Belediye Başkanı tarafından hiçe sayıldı.

Gerçi bu hiçe saymadan kimsenin rahatsızlık duyduğu da yok. Karınlar gayet geniş.

Ahmet Aras’ın danışmanı sıfatıyla Bodrum Belediyesinde ve müteahhitlerden 120 milyon lira toplayarak yaptığı Botav’da hükmünü sürdüren Levent Arkan’ın Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün olmak üzere Bodrum ilçe teşkilatı ve CHP üyelerine ettiği hakaretlerden rahatsızlık duyan partililer yoksa, vallaha bu durumdan ben hiç rahatsızlık duymam.

Ama şununda bilinmesini isterim, ”yol olur kardeşim”,

Yani hak doğar, kime mi ?, herkese,

Mesela ben de yarın CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e veya seçilecek olana ”Pişmaniye kafalı p..v..nk” diyebilirim.

Cumhuriyet Halk Partisi Üyelerine, ”Da..l…ak sürüsü” diyebilirim.

”O dedi birşey demediniz ben niye diyemiyorum” diyebilirim.

Şimdiden söyleyeyim de darılmaca, gücenmece olmasın.

Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları